Binnenstad

Eerst genieten van het kabbelende water op het Veluwemeer en vervolgens ergens wat drinken: In Hanzestad Elburg! Vanaf het resort vaar je in een klein half uur de haven van Elburg binnen.

Wie in Elburg stad loopt, waant zich in de middeleeuwen. De Oude Wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes maken van de vesting een sfeervolle omgeving waar je heerlijk kan wandelen. De oude houten schepen die nog in de haven liggen, de botters, houden de herinnering aan Elburgs visserijverleden levend. Vaar de oude haven in met je sloep en meer aan. Geniet vervolgens van de oudheid van deze Hanzestad. Aanschouw rijksmonument de Vischpoort of bezoek het museum van Elburg vol met oudheden. Of ga shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen. Krijg jij al zin om met je boot of sloep naar Elburg te varen?

Bron: www.visitveluwe.nl/elburg

Varen naar en aanmeren in Elburg

Vanaf Resort Zuiderzee direct na de Elburgerbrug naar stuurboord. U vaart dan het kanaal in dat rechtsreeks in Elburg uitkomt. Pas op met hoge snelheid, u mag daar maximaal 5 km/uur varen.

Voor de watersporter die het liefst tussen 4 palen ligt is er ruimte genoeg, maar kom in het hoogseizoen niet te laat. Zeker als het mooi weer is ligt u snel twee dubbel. Doordat in de loop van de jaren het aantal jachthavens aan de Randmeren is toegenomen, is het aantal passanten wel iets terug gelopen maar de gemeentehaven Elburg blijft nog altijd een geliefde aanlegplaats. Oude tijden herleven, de havenmeester fietst zijn ronde en vraagt een redelijk havengeld. Zie onderaan deze pagina wat de kosten zijn voor een ligplaats.

Het is een prima haven om enkele dagen te verblijven, de haven wordt helemaal gerenoveerd en de eerste resultaten zijn al duidelijk zichtbaar. Het nieuwe havenkantoor is voorzien van een meldsteiger en in het gebouw zijn ook de ruime sanitaire voorzieningen. Stroom is op de steigers aanwezig evenals water en WiFi. De haven is op zeer korte loopafstand van het centrum, onder de stadspoort door.

Gegevens en informatie

Gemeente Elburg

Postbus 70
8080 AB Elburg
tel. 0525-688 688 of 06 5149 0030

VHF kanaal 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Havengeld: € 1,30 per meter (vanaf 16.00 uur)
Toeristenbelasting: € 1,10 p/p
Sanitaire voorzieningen: inclusief
Internet: gratis WiFi op de steigers (medio 2016)

Havenkantoor bereikbaar op 06 51490030

Bron: wateralmanak.nl

Over snoekbaars bootverhuur

Snoekbaars Bootverhuur is een initiatief van Aad Lansbergen in samenwerking met EuroParcs. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren (onder andere op Europarcs Zuiderzee) van het eerste uur en met zijn twintig jaar ervaring op het vissen van snoekbaars vanaf de boot durven wij gerust te zeggen dat het logisch is dat deze expert zijn ervaring wil delen met jou. Hij weet zeker dat je net zo enthousiast zal worden als hij al jaren is.

De boten zijn beschikbaar vanuit Europarcs Zuiderzee. Activiteiten "Snoekbaarsvissen op het Veluwemeer..." en "Varen op het Veluwemeer" zijn onderdeel van het evenementenprogramma van EuroParcs en dragen bij aan een nog betere beleving van je vakantie op het park.

Contactgegevens

EuroParcs Zuiderzee
Spijkweg 15
8256 RJ Biddinghuizen