harderwijk molen thumbVaren naar Harderwijk is nog steeds heerlijk varen op het water, maar wel met een doel! Na 45 minuten genieten van het kabbelende water op het veluwemeer kun je gemakkelijk aanmeren in de haven van Harderwijk. In het culinaire havenstadje met ongeveer 45.000 inwoners proeft u nog de rijke historie. De stadsmuur, de herenhuizen en gebouwen van de voormalige universiteit en het klooster kenmerken een lange geschiedenis. In de oude gebouwen zijn nu winkels, restaurants, galeries en culturele organisaties gevestigd. Aan de kust van Harderwijk ligt het strandeiland met de gezellige boulevard. Het strandeiland is een unieke plek, pal naast de oude binnenstad, met veel vertier.

Activiteiten in Harderwijk

Elk jaar zijn er vele evenementen zoals het Festival de Nieuwe Hanze in mei, de Aaltjesdagen in juni en het cultureel festival Lalaland in mei. Daarnaast is Harderwijk ‘Sinterklaashoofdstad’ met allerlei activiteiten als de goedheiligman in ons land is. In het Dolfinarium verwelkomen de zeezoogdieren u met spetterende shows. De Zwaluwhoeve is één van de meest populaire wellnesscentra van Nederland. Op de Vischmarkt kunt u heerlijk eten in één van de vele toprestaurants. De ondernemende, open en ontspannen sfeer van de stad in een mooie omgeving nodigt u uit onze gastvrije stad voor een kort of langer verblijf te bezoeken!

Bron harderwijk.nl

Kijk voor meer ideeen op de website van Heerlijk Harderwijk.

Doflinarium

Dolfijnen kijken in Dolfinarium

Harderwijk

Genieten in het centrum

de Zwaluwhoeve

Ontspannen in de Zwaluwhoeve

Aanmeren in Harderwijk

Er zijn meerdere mogelijkheden om aan te meren in Harderwijk. In de vissershaven kunnen passanten aanmeren. Mocht daar onverhoopt geen plek zijn kun je in knarland aanmeren. Kijk voor de meest recente informatie even bij de havensectie op de website van harderwijk.

Huisregels havens van Harderwijk

  • Hinderlijk lawaai is in onze havens niet toegestaan; dit verstoort het plezier van anderen.
  • Het is verboden om onderhoud te plegen aan uw vaartuig indien risico bestaat van vervuiling van het oppervlaktewater.
  • Honden moeten in Harderwijk altijd aan de lijn, m.u.v. de hondenrennen en losloopgebieden. Voor meer informatie de pagina honden.
  • De gemeente is niet aansprakelijk voor schade aan personen of goederen of voor verlies of diefstal van een goed.

Het volledige havenreglement hangt in het havenkantoor.

Havenmeester
De havenmeester is te vinden in het havenkantoor onder het Stadhuis:
's morgens: 7.30 - 12.00 uur
's middags: 13.30 -17.00 uur

Voor dringende zaken is de havenmeester te bereiken op tel. 034-14 11 339 of 06 53 94 70 24.

Bron: harderwijk.nl

Over snoekbaars bootverhuur

Snoekbaars Bootverhuur is een initiatief van Aad Lansbergen in samenwerking met EuroParcs. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren (onder andere op Europarcs Veluwemeer) van het eerste uur en met zijn twintig jaar ervaring op het vissen van snoekbaars vanaf de boot durven wij gerust te zeggen dat het logisch is dat deze expert zijn ervaring wil delen met jou. Hij weet zeker dat je net zo enthousiast zal worden als hij al jaren is.

De boten zijn direct beschikbaar vanuit EuroParcs Veluwemeer. Activiteiten "Snoekbaarsvissen op het Veluwemeer..." en "Varen naar Harderwijk" zijn onderdeel van het nieuwe evenementenprogramma van EuroParcs en dragen bij aan een nog betere beleving van je vakantie op het park.

Contactgegevens

EuroParcs Veluwemeer
Randmeerweg 8
8071 SH  Nunspeet

Wilt u meer informatie of een boot huren?
Neem dan contact op met onze receptie

E-mail: info@windywaters.nl