resort veluwemeer thumb

Snoekbaarsvissen begint bij het vinden van de juiste locatie. De snoekbaars is op verschillende plaatsen op het Veluwemeer goed te vangen. Het Veluwemeer is ontstaan uit de Zuiderzee,na de constructie van de Afsluitdijk en het IJsselmeer. Na het inpolderen van de Noordoostpolder en de Flevopolder ontstonden de Randmeren, met onder andere het Veluwemeer zoals u dat nu kent. Voornamelijk in de diepere gedeeltes van het meer blijkt een hoog gehalte snoekbaars te zitten. Vraag bij de receptie voor meer informatie over de juiste visplekken en welke aassoorten op welk moment het beste zijn om te gebruiken.

Vissoorten: Winde, roofblei, snoekbaars en baars
Hoe te vissen:  met kleine lepel, spinner of vlieg (maat 12 tot 8)
dan variërend binnen halen of strippen.

Bij stromingen: stevig binnen halen, draaien.
Aassoorten:  Naar eigen keuze met de vlieg, red tag, phassent tail,
kleine streamers 3 á 4 cm in bruine/zilver tinten
(zorg voor voldoende volglijn, minimaal 50 meter).
Kleine baarspluggen en kleine spinners.

Snoekbaars

Een snoekbaars heeft een hekel aan licht en zal overdag de donkere en diepere gedeeltes van een rivier of plas opzoeken en zich daar verschuilen. Dit is natuurlijk een uitermate interessant gegeven voor de snoekbaarsvisser want de vis kan enigszins voorspelbaar worden bevist.

De stizostedion lucioperca, de snoekbaars ook wel de glasoog genoemd komt van oorsprong uit Oost- en Midden-Europa. Sinds het einde van de negentiende eeuw is de snoekbaars echter ook uitgezet in Nederland met name voor de commerciële visvangst. Deze rover kan een lengte van 120 centimeter halen, maar dit zijn zeldzame exemplaren die niet veel gevangen worden. Een snoekbaars tussen de 80 à 90 cm kan hier in ons kikkerlandje als groot betiteld worden en laat zich voornamelijk in de grotere meren en rivieren vangen. Ervaren snoekbaarsvissers zijn in staat op het Veluwemeer om op een dag gemiddeld vier tot vijf snoekbaarzen te vangen. Hoeveel vissen vang jij?

 

Vraag raad aan Aad
Snoekbaarsvissen vraag raadWist je dat Aad Lansbergen, de oprichter van Snoekbaars Bootverhuur, een ervaren snoekbaarsvisser is op het Veluwemeer? Al meer dan twintig jaar lang vist hij twee keer per week (in het visseizoen) en vangt meestal vijf snoekbaarzen per trip. Wil je weten waar Aad deze vissen vangt? Of wil je weten hoe en met welke soorten kunstaas? Vraag bij ontvangst van een boot naar Aad en misschien kan hij je wel net de juiste tips geven om ook van die mooie grote snoekbaarzen binnen te halen. Verbeter jij zijn recordvangst?!

Over snoekbaars bootverhuur

Snoekbaars Bootverhuur is een initiatief van Aad Lansbergen in samenwerking met EuroParcs. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren (onder andere op Europarcs Veluwemeer) van het eerste uur en met zijn twintig jaar ervaring op het vissen van snoekbaars vanaf de boot durven wij gerust te zeggen dat het logisch is dat deze expert zijn ervaring wil delen met jou. Hij weet zeker dat je net zo enthousiast zal worden als hij al jaren is.

De boten zijn direct beschikbaar vanuit EuroParcs Veluwemeer. Activiteiten "Snoekbaarsvissen op het Veluwemeer..." en "Varen naar Harderwijk" zijn onderdeel van het nieuwe evenementenprogramma van EuroParcs en dragen bij aan een nog betere beleving van je vakantie op het park.

Contactgegevens

EuroParcs Veluwemeer
Randmeerweg 8
8071 SH  Nunspeet

Wilt u meer informatie of een boot huren?
Neem dan contact op met onze receptie

E-mail: info@windywaters.nl