Snoekbaarsvissen begint bij het vinden van de juiste locatie. Het waterrijke gebied rondom het Haringvliet biedt bijna eindeloze mogelijkheden om te vissen. Door de gunstige omstandigheden kunt u het hele jaar door het water op! In de zomermaanden houdt de snoekbaars zich vooral op rond de Haringvlietsluizen en de ingang van de haven van Stellendam. Hier zoekt de vis de koelte op. In de overige seizoenen is het goed vissen voor Hellevoetsluis, Middelharnis en langs het eiland Tiengemeten. Vooral ‘het Vuile Gat’, het water wat het Haringvliet met het Hollands Diep verbindt is bijzonder visrijk. Krijg jij al viskriebels?

Haringvlietsluizen 1

Vissoorten: Winde, roofblei, snoekbaars en baars
Hoe te vissen:  met kleine lepel, spinner of vlieg (maat 12 tot 8)
dan variërend binnen halen of strippen.

Bij stromingen: stevig binnen halen, draaien.
Aassoorten:  Naar eigen keuze met de vlieg, red tag, phassent tail,
kleine streamers 3 á 4 cm in bruine/zilver tinten
(zorg voor voldoende volglijn, minimaal 50 meter).
Kleine baarspluggen en kleine spinners.

Snoekbaars

Een snoekbaars heeft een hekel aan licht en zal overdag de donkere en diepere gedeeltes van een rivier of plas opzoeken en zich daar verschuilen. Dit is natuurlijk een uitermate interessant gegeven voor de snoekbaarsvisser want de vis kan enigszins voorspelbaar worden bevist.

De stizostedion lucioperca, de snoekbaars ook wel de glasoog genoemd komt van oorsprong uit Oost- en Midden-Europa. Sinds het einde van de negentiende eeuw is de snoekbaars echter ook uitgezet in Nederland met name voor de commerciële visvangst. Deze rover kan een lengte van 120 centimeter halen, maar dit zijn zeldzame exemplaren die niet veel gevangen worden. Een snoekbaars tussen de 80 à 90 cm kan hier in ons kikkerlandje als groot betiteld worden en laat zich voornamelijk in de grotere meren en rivieren vangen. Ervaren snoekbaarsvissers zijn in staat op het Haringvliet om op een ochtend gemiddeld vier tot vijf snoekbaarzen te vangen. Hoeveel vissen vang jij?

 

Vraag raad aan Aad
Snoekbaarsvissen vraag raadWist je dat Aad Lansbergen, de oprichter van Snoekbaars Bootverhuur, een ervaren snoekbaarsvisser is op het Haringvliet? De tips over het vissen in het “vuile gat” komen van Aad. Aad heeft ruim tien jaar lang gevist op het Haringvliet en vangt meestal vijf snoekbaarzen per trip. Wil je weten waar Aad deze vissen vangt? Of wil je weten hoe en met welke soorten kunstaas? Vraag bij ontvangst van een boot naar Aad en misschien kan hij je wel net de juiste tips geven om ook van die mooie grote snoekbaarzen binnen te halen. Verbeter jij zijn recordvangst?!

Over snoekbaars bootverhuur

Snoekbaars Bootverhuur is een initiatief van Aad Lansbergen in samenwerking met EuroParcs. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren (onder andere op Europarcs Poort van Zeeland) van het eerste uur en met zijn twintig jaar ervaring op het vissen van snoekbaars vanaf de boot durven wij gerust te zeggen dat het logisch is dat deze expert zijn ervaring wil delen met jou. Hij weet zeker dat je net zo enthousiast zal worden als hij al jaren is.

De boten zijn beschikbaar vanuit de haven van Hellevoetsluis. Deze haven ligt naast EuroParcs Poort van Zeeland. Activiteiten "Snoekbaarsvissen op het Haringvliet..." en "Varen naar de Tiengemeten" zijn onderdeel van het evenementenprogramma van EuroParcs en dragen bij aan een nog betere beleving van je vakantieop het park.

Contactgegevens

EuroParcs Poort van Zeeland
Parkweg 2
3221 LV  Hellevoetsluis

Wilt u meer informatie of een boot huren?
Neem dan contact op met onze receptie

E-mail: info@resortpoortvanzeeland.nl